Cum poti sa "alegi" corect sexul copilului

Cum alegi sexul copilului?


Cu cap: cunoscand faptul ca spermatozoizii supravietuiesc pana la 7 zile in tractul genital feminin daca aciditatea este scazuta asa cum este in timpul ovulatiei, ca ascensiunea spermatozoizilor pana in trompa uterina unde are loc fecundatia cand se intalnesc cu ovulul dureaza cca 24 de ore, ca durata de viata a ovulului este intre 1 si 3 zile, putem face in cunostinta de cauza indicatia contactului sexual dirijat (CSD) si in acest sens, al alegerii sexului copilului.

Cum poate fi influentat sexul copilului?

Marirea sanselor pentru conceperea unei fetite


In procesul de  producere a spermatozoizilor, rezulta doua feluri de spermatozoizi, dupa tipul de incarcatura cromozomiala: cea care transporta cromozom de tip X (feminin) si cea care transporta cromozom de tip Y (masculin). Diferentele de masa sunt infime, in raport de cca 127/128, dar cantitatea de glicogen care alimenteaza cu energie miscarile pentru deplasarea spermatozoidului fiind egale la cele doua tipuri de spermatozoizi, diferenta de avansare este notabila. Pentru a creste sansele de a concepe o fetita, se recomanda contactul sexual cu 3-4 zile inainte de ovulatie.
Cele 2 tipuri de sperma difera si ca structura hidrodinamica: celulele spermei de tip Y sunt mai mici, mai slabe, dar mai rapide decat celulele de tip X care sunt mai mari, mai puternice, dar mai lente. Din acest motiv, actul sexual care are loc cu 3-4 zile inaintea ovulatiei creste sansele de concepere a unui copil de sex feminin, tocmai pentru ca celulele spermei de tip Y, fiind mai mici si mai rapide vor inceta primele sa se deplaseze, lasand astfel mai multe sanse de fertilizare a ovulului, celor de tip X.

Marirea sanselor pentru conceperea unui baietel

Cu cat actul sexual este mai apropiat de perioada de ovulatie, cu atat cresc sansele de a concepe un baietel - celulele cu incarcatura cromozomala de tip Y fiind mai usoare, sunt mai rapide si cresc sansele sa fertilizeze ele primele ovulul intalnit in trompa uterina. Daca nu se intalnesc cu ovulul in timp util isi vor inceta miscarea si nu mai pot produce fecundarea. Vom monitoriza ecografic ovulatia pentru ca daca ovulul intarzie, atunci se va intalni doar cu spermatozoizii fecundanti cu incarcatura cromozomiala X care va determina sexul feminin al copilului.
Prin urmare, in acest caz se recomanda ca actul sexual sa se desfasoare cu o zi inainte de ovulatie, in ziua ovulatiei sau la o zi dupa.

Mult succes!

Cu respect,
dr Daniel Ganea


0 Comentarii

 

Individualitate, Intimitate, Confidentialitate, TIMP

Caci respectam omul, iar TIMPUL este cea mai valoroasa resursa a omului.

Suna medicul