Ce sunt A-Flex, C-Flex de la Respironics CPAP/APAP/BiPAP

C-Flex și Bi-Flex

Respironics REMstart

C-Flex și Bi-Flex sunt tehnologii de reducere a presiunii. Caracteristica de reducere a presiunii in expir ajută utilizatorul sa expire cu mai puțin efort. Această caracteristică a aparut deoarece a existat initial o plângere comună în rândul utilizatorilor de CPAP ca este dificil de expirat când utilizezi prsiune pozitiva continua. Respironics a dezvoltat tehnologiile Flex pentru a face pacienții să se simtă mai confortabil atunci când utilizează terapia cu PAP și pentru a spori gradul de conformitate sau utilizarea PAP.

C-Flex a fost dezvoltat pentru maÈ™inile CPAP. 

Atunci când un utilizator respiră pe o mașină CPAP cu C-Flex, aparatul va detecta când utilizatorul expiră și ajustează presiunea imediat. Aparatul va reduce presiunea PAP pentru o clipă pentru ca pacientul să înceapă procesul de expir cu mai multă ușurință. "Mai moale" este o descriere comună a modului în care se simte cand respriri cu acesta.

Bi-Flex este similar cu C-Flex, dar este proiectat pentru BiPAP. Atunci când caracteristica Bi-Flex este inițiată pe o mașină BiPAP, mașina simte procesul de inhalare și expirare. La fel ca și la C-Flex, aparatul va scădea presiunea pentru o clipă când se simte o expirare sau o EPAP. Când se detectează inhalarea, aparatul va comuta la IPAP predeterminat, dar va începe cu o scădere a presiunii IPAP pentru o clipă rapid, astfel încât utilizatorul să poată începe inspirul mai "încet".

A-Flex este proiectat pentru mașini APAP și funcționează foarte asemănător cu C-Flex.

Pentru mai multe informații despre tehnologiile Flex, o navigare pe web va dezvălui probabil mult mai mult decât am menționat aici. Lectura placuta!

Ca întotdeauna, întrebările și comentariile despre apnee si SASO sunt binevenite.

0 Comentarii

 

Individualitate, Intimitate, Confidentialitate, TIMP

Caci respectam omul, iar TIMPUL este cea mai valoroasa resursa a omului.

Suna medicul