Argument consultatii la domiciliu



Prin ConsultatiiLaDomiciliu.ro medicul e mai usor accesibil, comunica mai diligent, merge acasa la pacient si  face consultatii medicale la domiciliu.

Pacientul are ca alternativa pentru urgente majore apelul la numarul unic 112. In acest caz va primi acasa dupa o perioada de asteptare ce poate varia intre 30 minute si 5-6 ore vizita unui medic de ambulanta. Acest lucru se intampla in Bucuresti si Ilfov, din pacate din ce in ce mai greu de cand a inceput pandemia COVID19; in alte judete, in Bacau de exemplu unde am lucrat eu, sau in Vrancea, acest lucru e mai rar, deoarece personalul medical este departe de a fi suficient pentru acest lucru. S-a incercat suplinirea acestei lipse prin reinfiintarea centrelor de permanenta in care medicii de familie din zona fac de garda cu schimbul, pe o suma derizorie (vreo 70lei/noapte din care se scade impozitul).

O alta alternativa la consultatii medicale la domiciliu ar fi sa mearga direct la o Unitate de Primire Urgente unde deasemenea ar avea de asteptat cateva ore bune, dar aici i se pot face anumite analize si mai ales va fi o asteptare supravegheatamedicii si personalul medical fiind aproape, oricand gata sa intervina in caz de agravare a starii pacientilor. Aceasta alternativa este recomandat sa fie aleasa atunci cand exista potential de agravare sau cand starea precara a pacientului si/sau resursale sale limitate indica acest lucru.

Daca are un medic de familie cu care a dezvoltat o relatie personala si profesionala corecta, pacientul poate apela pentru un sfat medical la acesta, metoda corecta dealtfel, dar nu intotdeauna la indemana din pacate.

De aceea Consultatii medicale Online sunt o alternativa viabila si destul de la indemana in astfel de situatii, cel mai adesea non-urgente. Exista numeroase site-uri romanesti care ofera consultatii online, mai mult sau mai putin serioase, unele pretind a fi gratuite, care dau un raspuns mai mult sau mai putin prompt. Atetie la credibilitatea acestor site-uri si la oamenii din spatele lor - medici sau iformaticieni?

Ceea ce am incercat eu sa ofer prin site-ul acesta si prin serviciul de consultatii medicale la domiciliu este accesul facil la o calitate deosebita a actului medical, acasa la pacient, un dialog mai eficient cu pacientul si per ansamblu, o indrumare a lui prin meandrele sistemului medical din Romania.

Va rog vizitati Comunitatea Oamenilor Sanatosi pe Facebook. Feedback-ul dvs ne ajuta sa fim mai buni. Va multumesc.

Cu respect,

Dr Daniel Ganea

1 Comentarii

  1. Bună seara,! Dl. Doctor Ganea- un doctor de nota 10 plus. Va multumesc domnule doctor!

    RăspundețiȘtergere

Scrieti aici comentariul dvs

 

Individualitate, Intimitate, Confidentialitate, TIMP

Caci respectam omul, iar TIMPUL este cea mai valoroasa resursa a omului.

Suna medicul